Fonte Hotel
loading...
FONTE HOTEL GYŐR- CENTRUM
 

Programok

Füles Bástya

A hoteltől 2 perc sétára található Füles Bástyát nem csak azért érdemes meglátogatni, mert Győr egyik szimbóluma a török kori végvár jellegzetes maradványa, hanem mert a Xantus János Állatkert egy részlege is itt található. Bepillantást nyerhetnek Dél-Amerika élővilágába és közel 40 fajt csodálhatnak meg.

Loyolai Szent Ignác bencés templom és a bencés épületegyüttes

A Baccio del Bianco tervei alapján felépített bencés templom, amely 1721-re nyerte el mai formáját káprázatos látvány kívül-belül. A magyar és bécsi mesterek készítette szobrok és faragványok, festmények és freskók, a Szent Ignácnak szentelt főoltár mind megérdemli, hogy megcsodálják.

Radó-sziget

Győr romantikus kis szigetére érdemes egy napsütötte délutánon ellátogatni. Egy jó séta a platánfák alatt kialakított sétányon, majd a zenepavilon, a Cziráky-emlékmű és a Hősi emlékmű megcsodálása után érdemes leülni a parton, etetni a kacsákat és hattyúkat, miközben a győri evezősök sárkányhajós edzéseit is megszemlélhetik. Mindemellett tavasztól őszig az úszószökőkutat is elkaphatjuk, amely kivilágítva, alkonyatkor a legszebb.

(fotó @gaben206)

Vastuskós-ház

Győr egyik ikonikus épülete, amely az alatta található cégérnek, egy vaslemezzel borított és kovácsszegekkel kivert fatuskónak köszönheti hírnevét, amelyhez egy helyi legenda is fűződik. Az épület bejárata nem a Széchenyi térről, hanem az épület melletti kis utcából nyílik. A Vastuskós-ház ad otthont az állandó Patkó-Imre gyűjteménynek, amelyben kortárs alkotók – többek között Kassák Lajos, Bálint Endre, Victor Vasarely és Kondor Béla – munkái, valamint kelet-ázsiai, afrikai, óceániai néprajzi tárgyak láthatók.

Győri Balett

Az 1979-ben, a Magyar Állami Balettintézet végzős növendékei által alapított együttes, az új győri színházépületben kezdte meg pályafutását. A társulat a magyar táncművészetben és Győr város kultúrtörténetében egyaránt mérföldkőnek számít.

Csónakos-szobor

A győriek egyik kedvenc találkahelyén található, Paulikovics István szobrászművész által készített 1997-es alkotás megérintése szerencsét és gyermekáldást hozhat a helyi legenda szerint, úgyhogy nemcsak egy szelfit éri meg itt készíteni.

Dunakapu tér

Győr három jelentős tere közül az egyik. Itt található Győr egyik jelképe a törökök által 1594-ben állított Vaskakas, valamint a forgatható PULZUS-szobor, amely Pál Zoltán Munkácsy-díjas kortárs művész alkotása. Szombat és szerda délelőttönként pedig az újra megnyílt helyi termelői piac várja az érdeklődőket.

Nagyboldogasszony-székesegyház

A Szent István király által alapított győri püspökség legjelentősebb temploma a Káptalandombon található. A templom jellegzetes gótikus jegyekkel rendelkezik és már építészeti jelentősége miatt is megéri meglátogatni. Itt található lovagkirályunk, Szent László hermája, valamint két másik szakrális emlék: a Könnyező Szűz Mária-kegykép és Boldog Apor Vilmos vértanú püspök síremléke.

Győri Filharmonikus Zenekar

A zenekart 1846-ban Richter Antal alapította Győri Férfidalegyletként, s ebből fejlődött ki a ma már nemzetközileg is számos alkalommal elismert és díjazott Győri Filharmonikus Zenekar. Előadásaikat Győrben a neves karmester után elnevezett Richter János teremben lehet meghallgatni, amikor épp nem turnéznak.

Szent László herma

A herma, vagyis szent ereklyetartó Szent László király koponyájának egy részét tartalmazza. Maga az arannyal és drágekövekkel díszített herma pedig az ötvösművészet kiváló darabja. A székesegyház felújítási munkálatai miatt a herma jelenleg a Szent László Látogatóközpont különtermében tekinthető meg.

Jedlik-csobogó

A Kreszta-ház előtt található türkiz szódásüveg-szökőkút Jedlik Ányos szódásüvegének és a fröccsnek állít emléket a Gutenberg téren. Az ivókútként is felfrissülést hozó szobrot Hefter László, Győr híres üvegművésze alkotta.

Kajak & SUP bérlés

Az Aranypart II-n lehetőség nyílik kajak és SUP bérlésre vagy akár szervezett vizitúrákon való részvételre is, ahol felfedezhetik, hogy miért is hívják Győrt a folyók vagy találkozások városának.

Rómer-Ház és Múzeum

A Rómer Flóris győri bencés rendi szerzetes után elnevezett múzeum csoport nem csak a régi idők után kutatók kíváncsiságát elégíti ki, de a modern művészetek érdeklődőit is. Mindemellett a Rómer-Ház Győr pezsgő kultáris életének egyik fő szervezőjeként támogatja és bemutatja a kortárts művészeket és alkotásaikat.

Győri Cégérek

A Belvárosban tett séta közben érdemes felnézni, hiszen nem csak a vásárlási lehetőségek és a kirakatok pazarok, de az üzletekhez tartozó cégérek is. Ezek közül a leghíresebb az Aranyhajó, amelyet Schima Bandi alkotott és az Aranyhajó Patika cégére. Győrben már-már hagyomány a belvárosi üzletek számára az ötletes cégérek felállítása.

Győri Audi ETO KC

Aki szereti a kézilabdát, már biztos hallott a győri kézilabdás lányokról. A Győri ETO női kézilabda klubot 1948-ban alapította Sebők Tibor és első edzői Dudás Lajos és Kellner Pál voltak. A klub története érdekesen alakultazóta, sőt majdnem meg is szűnt, míg végül kitartó munkával és sok edzéssel a mai napig az ország egyik legsikeresebb kézilabda klubja.

ETO FC Győr

Győr másik büszkesége az 1904-ben, a Magyar Vagon- és Gépgyár dal- és társaskörének tagjaiból megalakult "rúgólabdával" foglalkozó Egyetértés Torna Osztály, azaz az ETO. A saját iskolával és stadionnal rendelkező focicsapat izgalmas meccsekkel vár mindenkit a szezonban.

Ajándékutalvány

online foglalás